Biografie

Geboren in 1978 in Zwolle. Opgegroeid in Dalen (Drenthe), volwassen geworden in Aalsmeer. Na middelbare school stage gelopen bij de lokale krant. Daarna journalistiek gaan studeren in Utrecht, met verslaggeverswerk als bijbaan. Na studie kans gekregen om hoofdredacteur te worden van een aantal huis-aan-huisbladen. Veel geleerd, zowel op journalistiek als menselijk vlak.

 

In 2003 voor mijzelf begonnen en in 2004 mijn eerste boek gepubliceerd: Onbekende strijders, over het verzet in Aalsmeer en Kudelstaart tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gevolgd door diverse andere publicaties over mijn woonplaats. Tussen 2007-2011 verschillende jubileumuitgaven verzorgd voor organisaties in de gezondheidszorg. Veel interviews, ook met oud-voetballers voor magazine Hand in Hand

 

Gaandeweg meer communicatieadvieswerk: adviseur en voor ondernemersverenigingen, commerciële teksten voor bedrijven. Op een zeker moment een kantoor met medewerkers. Altijd journalistieke (boek)projecten ernaast.

 

In 2009 eigenaar geworden van de mooiste boekhandel van Aalsmeer: het Boekhuis. Een algemene boekhandel van ca. 170 m2. Moeilijke jaren tijdens de economische crisis, maar ook veel plezier. Vooral genoten van de activiteiten rond boeken, waaronder tientallen lezingen, dictees, concerten, workshops en samenwerking met scholen, bibliotheek en culturele organisaties.

 

In 2012 gedebuteerd bij een 'echte' uitgever met voetbalboek Van Kindvall tot Kuijt, over de spitsen van Feyenoord en de Kindvall-mythe. Boekpresentatie bij het Rotterdamse Donner, aandacht van o.a. Studio Sport, DWDD en Het Parool.

 

In 2014 initiatiefnemer en sindsdien coördinator van Aalsmeer Flower Festival, een jaarlijks bloemenevenement op meerdere locaties in de bloemenhoofdstad van Nederland. 

Medio 2017 het Boekhuis verkocht aan een medewerkster en op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen.

 

Sinds 2018 museumcoördinator van het Flower Art Museum in Aalsmeer, dat op 1 juli dat jaar opende voor publiek. Per 1 januari 2020 adjunct-directeur van dit mooie museum dat draait om hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen en natuur. Naast dit werk ben ik nog steeds actief als journalist en auteur.